Product was successfully added to your shopping cart.
(011) 635 8440CONTACT US
0item(s)

Nemate proizvoda u vašoj korpi.

  • Nature Essential - Kalcijum, Magnezijum, Cink / 300 mg / 50 tableta Nature Essential - Kalcijum, Magnezijum, Cink / 300 mg / 50 tableta

Nature Essential - Kalcijum, Magnezijum, Cink / 300 mg / 50 tableta

Budite prvi koji će oceniti ovaj proizvod

Brz pregled

Dok kalcijum štiti kosti i kontroliše rad i sredinu bubrega, magnezijum štiti vaše srce, smiruje nerve i moždane funkcije, a cink se brine za lepotu kože, zdravlje reproduktivnih organa, vida i sluha.

Dostupnost: Ponuda važi do isteka zaliha

1.000 din

Detalji

Dok kalcijum štiti kosti i kontroliše rad i sredinu bubrega, magnezijum štiti vaše srce, smiruje nerve i moždane funkcije, a cink se brine za lepotu kože, zdravlje reproduktivnih organa, vida i sluha. Na taj način dobijate potpunu zaštitu vašeg zdravlja. Helirani, što znači da su vezani za aminokiseline, koje organizam prepoznaje kao hranu, mnogo lakše se apsorbuju u organizam. Odličan dodatak za dobro zdravlje celog tela.

Kalcijum – mineral od ključnog značaja za funkcionisanje čovekovog organizma. Učestvuje u brojnim procesima, od funkcionalnih do strukturalnih. 99% cele količine kalcijuma u organizmu nalazi se u kostima i zubima. Međutim, organizmu je kalcijum potreban za metaboličke procese. Tako, kada nema dovoljne količine u telu, organizam poseže za kalcijumom u kostima, a samim tim ih oslabljuje. Dakle, prava količina kalcijuma u krvi je od ključnog značaja za zdrave i čvrste kosti. Kalcijum igra važnu ulogu u čovekovom organizmu. Neophodan je za funkcionisanje nerava, ćelija, mišića i kostiju.

Magnezijum – mineral koji je potreban svakom organu ljudskog tela. Učestvuje u više od 300 metaboličkih funkcija u telu. Svaki organ u telu polazeći od srca, mišića i bubrega, zavistan je od prisustva magnezijuma. Više od 60% ukupnog magnezijuma u telu čoveka nalazi se u skeletu (u kostima i zubima), 27% se nalazi u mišićima, a 6-7% u ćelijama. Predstavlja nerazdvojni deo strukture nukleinskih kiselina, a od toga zavisi i rad ćelija. Odlično deluje na relaksaciju nervnih ćelija, a tako i na spavanje, razdražljivost i anksioznost. Najvažnije od svega, aktivira enzime i reguliše nivo bakra, cinka, natrijuma i vitamina D.

Cink – njegov uticaj je toliko veliki da je jako malo cinka dovoljno da pokrene metabolički proces. Cink pomaže pravilnom rastu i razvoju organizma, omogućava normalnu sintezu DNK, jača imuni sistem, a takođe ubrzava i zarastanje rana.

Tagovi proizvoda

Koristi razmake da odvojite tagove. Koristite apostrofe (') za fraze.

  1. Budite prvi koji će oceniti ovaj proizvod

Napišite sopstvenu recenziju

Kako ocenjujete ovaj proizvod? *

 1 Zvezdica2 Zvezdice3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdica
Ocena