Product was successfully added to your shopping cart.
(011) 635 8440CONTACT US
0item(s)

Nemate proizvoda u vašoj korpi.

  • Brom tablete za bazen 20 gr - pakovanje 400 gr Brom tablete za bazen 20 gr - pakovanje 400 gr

Brom tablete za bazen 20 gr - pakovanje 400 gr

Budite prvi koji će oceniti ovaj proizvod

Brz pregled

Idealno za banje, spa i wellness centre - specijalno za toplu vodu. Štiti kupače od zarasnih bolesti, baktericid, virucid, inaktivira HBV i HIV.

Dostupnost: Ponuda važi do isteka zaliha

682 din

Detalji

Brom tablete za bazen 20 gr - pakovanje 400 gr


SASTAV: min 96 % Bromochloro-5,5-dimethylimidazolidine-2,4-dione (BCDMH) CAS : 32718-18-6

U SPA bazenima povećanje temperature i cirkulacija vode uzrokuju gubitak hemikalija iz i sa površine vode.
Hlor lakše isparava od broma i zato se brže gubi. Međutim, radi brže od broma i vreme reakcije posle doziranje je brže. Uprkos ovome brom je omiljeniji, pošto je stabilniji u toploj vodi i lakše se s njim rukuje. Naročito je omiljen u banjama, SPA i vellness centrima. Najbolje rešenje je da se hlor i brom kombinuju. Zato preporučujemo za korištenje Brom tablete koje se sastoje od mešavine broma 64% i hlora 29% koje je idealno rešenje u banjama i SPA centrima.

Upustvo za upotrebu:

Podesimo pH vode u između 7,2-7,6
U plastičnu šupljikavu posudu (skimer) stavimo 2 do 4 tablete od 20 grama na 10 m3 vode. Tablete se polagano rastvaraju od 4 do 6 dana u zavisnosti od temperature vode. Za to vreme će vaša voda biti sigurna za kupanje i zaštićena od bakterija i virusa.

Proveravati koncentraciju broma u bazenu minimalno 2 puta nedeljno pomoću KOMPARATORA i DPD 1 tableta ( kao kod hlora) i održavati ga u granicama od 2-5 mg/ lit. Kod bazena sa temperaturom vode od 35-37 stepeni držati nivo broma od 3-8 ppm

BROM TABLETE 20 gr su bele boje izuzetno širokog antimikrobnog spektra delovanja, sa blagim mirisom halogena.Sadrži stabilizovani brom i hlor koje se rastvaraju u vodi, otpuštajući i slobodan brom (hipobromsku kiselinu) i slobodan hlor (hipohlorna kiselina), vrše oksidaciju vode i uništavajući viruse i bakterije koji se nalaze u vodi. Može se upotrebljavati u zatvorenim i otvorenim /spoljnim/ bazenima.

Kod BROM TABLETA mali deo kupača oseti svrab, koji prati vidljiv osip, u roku od 12 sati od izlaganja vodi, u kojoj se koristi. Problem nije čest kod dece, već je češće zastupljen kod kupača od recimo, preko 50 godina ili više.

Napomena: BROM TABLETE se preporučuju za obavezno korištenje u bazenima i SPA centrima sa toplom vodom.

PREDNOSTI BROM TABLETA:

Minimalni efekat na pH spa i banjske vode, potpuna rastvorljivost - bez rezidua . Idealno sredstvo za dezinfekciju tople banjske i vode u spa centrima temperaturama iznad 26 stepeni celzijusa. Delovanjem broma u toploj vodi stvaraju se bronamini koji nisu iritantni za kupače.

Važno upozorenje:

Osnovni preduslov za uspešnu dezinfekciju vode je da pH vode mora biti između 7,2 -7.6 .Ako je pH vode ispod 7,0 potrebno ga je podići upotrebom pH- plus granulata. Ako je pH vode iznad 7,8 potrebno ga je spustiti upotrebom pH- minus granulata. Šok tretman može da se radi sa povećanom dozažom broma, hlora ili sa ozonom.

U PREPORUČENIM DOZAMA BROM TABLETE 20 NE DELUJE NA KOŽU.

ANTIMIKROBNO DELOVANJE:

BROM TABLETE 20 imaju široki spektar antimikrobnog delovanja.Ovaj preparat deluje na vegetativne oblike gram-pozitivnih i gram-negativnih bakterija,viruse (uključujući HBV i HIV ) tako da štiti kupače od zaraznih bolesti. Germicidni efekat BROM TABLETA 20 ispitan je po nemačkoj DGHM metodi Nisu mu neophodni nikakvi specijalni uslovi skladištenja, i to je veoma stabilno jedinjenje Kod stavljanja tableta u skimer i vodu potrebno je staviti zaštitne rukavice i naočere. Ne stavljati tabletu direktno na obojene plastične površine jer može doći do promene boje.U slučaju nepažnje postupiti po upustvu.

Tagovi proizvoda

Koristi razmake da odvojite tagove. Koristite apostrofe (') za fraze.

  1. Budite prvi koji će oceniti ovaj proizvod

Napišite sopstvenu recenziju

Kako ocenjujete ovaj proizvod? *

 1 Zvezdica2 Zvezdice3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdica
Ocena