Možeti li da zamislite bele plaže Bahama, Havaja, Maldiva ili nekog drugog egzotičnog ostrva, možete li da zamislite sebe sa koktelom u ruci, zavaljenu(og) u ležaljku, sa slamnatim šeširom kako osluškujete zvuk talasa i gledate let galeba? Znamo da svi to zamišljate, ali nažalost devedeset devet posto stanovnika Srbije o tome može samo da mašta.

Da li možete da zamislite kompletan ugođaj, rashlađivanje i uživanje bez mnogo muke i truda, i što je najvažnije sa malo potrošenih para, a sve to u vašem dvorištu? To verovatno ne možete da zamislite, ali je vrlo lako ostvarivo, a reći ćemo vam i kako... Kupite dvorišni bazen!

Bazeni nisu više stvar luksuza, cena solidnog bazena za odrasle se kreće od tri i po hiljade dinara pa naviše, dok se dečiji bazen može naći i za nekoliko stotina dinara. Bazeni su svuda dostupni, ali oprez! Obratite pažnju najpre gde i od koga kupujete, da li proizvod ima urednu uvoznu deklaraciju, na kraju krajeva, obratite pažnju i na cene...

Kada ste obavili sve potrebne pripreme u dvorištu, kupili i montirali bazen, zabava može da počne. Ipak, daćemo vam par saveta kako da izbegnete da vam se uživanje pretvori u noćnu moru. Prvo i najvažnije - čuvajte se sunca! Jeste da vas voda rashlađuje i jeste da je kupanje najprijatnije kada je najveća vrućina, ipak preterano izlaganje suncu, čak i kada ste u bazenu, donosi mnogo više štete nego koristi.

Mišljenje svih medicinskih eksperata je da u jeku vrućina, tokom letnjih meseci , treba izbegavati izlaske napolju izmedju 11 i 16h, samim tim u to vreme izbegavajte i kupanje. Rešenje za to postoji, a ono je ili da koristite prirodni hlad ili suncobrane i tende kako bi vas zaštitili od štetnog zračenja sunca. Takođe, ne zaboravite ni kreme za sunce, jer voda ne zaustavlja zrake i možete vrlo gadno da izgorite čak i ako ste stalno u vodi.

Ako ste zaštitili kožu od sunca, obavezno je zaštite i od bakterija, a to ćete učiniti pomoću prečišćivača vode, filter pumpi i hemikalija. Vrlo je bitno da koristite makar osnovna sredstva za bazene, kao što su sredstva protiv algi, sredstva za hlorisanje i regulisanje PH vrednosti vode. Na kraju krajeva, pravo uživanje će biti kada je voda čista, a to je uz ova sredstva pridržavajući se uputstva vrlo lako postići.

Ukoliko sva ova sredstva budete pravilno kombinovali i koristili, što nije težak zadatak, dvorišni bazeni mogu da vam traju i po 10 i više godina. Naravno, zbog samog bazena ne treba da zaboravite da obezbedite dobre podloge i pokrivače.

Za bilo kakva pitanja i pomoć pri izboru bazena i dodatne opreme možete posetiti sajt www.takolako.com, pisati nam na mejl prodaja@takolako.com ili pozvati na telefon 011 635 8440.