Jedna od najvažnijih stvari za svakog roditelja je kupovina kolica. Bez njih je nezamisliva svaka šetnja, duže zadržavanje van kuće, odlazak u kafić, restoran… Biranje pravih kolica za vašu decu i ne mora da bude toliko naporan zadatak, s obzirom da je izbor veliki.

Ako planirate jedno dete i vožnju po gradskim ulicama, igralištima i tržnim centrima, dovoljna su jednostavna i jeftinija kolica. Ako želite da vaša kolica izdrže nekoliko beba i potrebna su vam kolica za sve tipove površina… trebalo bi da kupite zahtevniji model. Najbitnije je da pre kupovine znate vaša očekivanja od kolica.

Koji model izabrati

Višepoložajna kolica – idealna su za one koji se opredele za jedna kolica. Naslon je moguće potpuno spustiti pa su idealna za novorođenče (kod kolica koja su za decu od 0+), a potom prate njegov razvoj sve do sedećeg položaja. Mogu se koristiti do treće godine detetovog života. Njihova prednost je što ne morate kasnije dokupljivati dodatni model, a mana to što su uglavnom teška za nošenje i kabasta kada se sklope.

Tri u jedan kolica – kolica sadrže i korpu za novorođenče i autosedište, ali im je i cena srazmerno veća-

Kišobran kolica – ne odgovaraju za bebe mlađe od 6 meseci i decu koja ne sede, jer ne mogu da se spuste u ležeći položaj. Ipak, lagana su, lako se sklapaju, pa su gotovo idealna za veću decu, putovanja i javni prevoz.

Kolica sa tri točka – ovakva kolica idealna su za mame koje su sklone aktivnom životu, dosta su pokretljivija od onih sa četiri točka.

Dvostruka kolica – idealna su za blizance ili za decu koja su rođena sa malom razlikom u godinama. Klasična blizanačka kolica često ne mogu da se provuku kroz vrata ili pred parkiranih automobila, pa su ona sa sedištima postavljenim jedno iza drugog praktičnija.

Nadamo se da smo vam pomogli u izboru... Pregledajte poudu kolica na našem sajtu - i izaberite pravi model za vas!